Ce trebuie sa știi despre rinita alergică?

Ce este rinita alergică

 

Dacă copilul tău strănută în mod repetat și exploziv, s-ar putea să aibă rinită alergică. Un copil alergic reacționează imunologic la o substanță din mediu, substanță (numită alergen) care în mod normal nu produce nicio manifestare la un copil sănătos. Rinita alergică este răspunsul mucoasei nazale la anumiți alergeni, de obicei praf de casă, polenuri sau animale de companie (câine, pisică), mecanismul bolii împlicând sistemul imun.

 

Cum se manifestă rinita alergică

 

Copilul cu rinită alergică se scarpină des la nas, strănută, are nasul înfundat și îi „curge” nasul. Pe lângă simptomele „clasice”, copilul cu rinită alergică poate să fie obosit, cu performanțe școlare slabe, are o capacitate de concentrare și memorare redusă, este irascibil. De multe ori acești copii sunt diagnoaticați cu deficit de atenție, când de fapt ei sunt alergici. Cu alte cuvinte, rinita alergică poate face viața copilului mizerabilă.

 

Cum se tratează rinita alergică

 

Un tratament corect al rinitei alergice poate ține sub control simptomele bolii, astfel încât problemele de învățare și comportament să fie evitate  Medicația de bază utilizată în rinita alergică constă în antihistaminice (ex. cetirizină, levocetirizină, desloratadină, rupatadină și spray-uri nazale cu corticoizi (ex. mometazonă, fluticazonă). Datorită îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse ale acestor medicamente (de exemplu, sedarea produsă de unele antihistaminice), părinții copiilor cu rinită alergică apelează la metode incluse în medicină alternativă și complementară.

 

Probioticele și rinita alergică

 

În mod clar dezechilibrul florei microbiene intestinale este legat de apariția bolilor alergice. Probioticele sunt microorganisme vii care conferă un beneficiu în ceea ce privește sănătatea, probabil prin stimularea răspunsului imunologic normal. De exemplu, administrarea de probiotice scade riscul de apariției a dermatitei atopice (o boală alergică) la copil.

 

S-a dovedit în mod științific că terapia cu probiotice, asociată medicației clasice utilizată în rinita alergică, reduce severitatea simptomelor nazale (strănut) din rinita alergică, și asta fără efecte adverse. Prin aceste efecte administrarea de probiotice ar putea reduce utilizarea de medicamente antialergice de tipul antihistaminicelor și a spray-urilor nazale cu corticoizi, la acești copii cu rinită alergică. 

 

Nu toate probioticele sunt la fel. Tulpina cu cel mai puternic efect în reducerea manifestărilor de rinită alergică, s-a dovedit a fi Lactobacillus paracasei L-33.  Produsul ATOPRIN  conține două tipuri de tulpini de Lactobacillus paracasei (LP-33 si GMNL-133), precum și vitamina D. Studiile publicate arată că suplimentarea alimentației cu vitamină D are efecte benefice în reducerea simptomelor nazale cauzate de rinita alergică.

 

Pentru achiziționarea produselor Innergy: https://www.innergy.ro/magazin/

sau vă rugăm să consultați lista farmaciilor partenere aici: https://www.innergy.ro/pacienti/lista-farmacii/

Pentru mai multe informații despre produsele Innergy vă rugăm să accesați: 

Articole recente

    0
    Coșul dvs
    Coșul tău este golÎntoarceți-vă la magazin
      Calculează livrarea
      Aplică cupon