Selectează o Pagină

Nota de informare GDPR (Regulamentul de prelucrare a datelor personale)

Documentul de mai jos va explica ce date folosim, in ce scopuri si pentru cata vreme, cine are acces la ele si care va sunt drepturile in privinta datelor prelucrate.

Cine administreaza innergy.ro ?
INNER CHI NATURE SRL (denumita in continuare “innergy”, “noi” sau similar) este o companie din Romania, avand sediul in Constanta, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J13/1756/2013, cod fiscal RO25725543, email: office@innergy.ro, email persoana desemnata cu protectia datelor: dpo@innergy.ro.
Innergy.ro este un site ce administreaza si un magazin online. Pentru a putea sa ne indeplinim acest scop, intram in contact cu vizitatorii nostri care doresc, la initiativa lor, sa realizeze comenzi. Ulterior prelucram datele in vederea livrarii comenzilor inregistrate pe site. De asemenea, realizam campanii de marketing / promovare pentru atragerea de cumparatori pentru diverse produse si alte operatiuni de prelucrare de date personale pe care le explicam mai jos.
Documentul de mai jos va explica de ce avem nevoie de anumite date cu caracter personal pentru a putea furniza anumite servicii. Va rugam sa il cititi cu atentie, pentru a intelege o serie de principii si concepte utile atat in interactiunea cu site-ul nostru, cat si in interactiunea cu mediul online. 

Ce sunt datele cu caracter personal?
Potrivit GDPR, “date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (“persoana vizata”). O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare (CNP), date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
Nu exista o lista a datelor cu caracter personal, iar GDPR nu impune statelor sa realizeze o astfel de lista, pentru simplul motiv ca o data poate deveni intr-un anumit context data cu caracter personal, iar in alt context sa fie pur si simplu o informatie fara valoare de data cu caracter personal.

Exemple de date cu caracter personal:

  • numele;
  • domiciliul sau resedinta cuiva;
  • o adresa de e-mail
  • numarul de carte de identitate sau pasaport;
  • grupa sanguina
  • istoricul medical
  • date privind locatia (de exemplu, functia de date privind locatia disponibila pe un telefon mobil)
  • adresa IP;
  • un cookie ID;
  • silueta cuiva din inregistrarile CCTV;

Definitia datelor cu caracter personal mai contine cateva elemente importante:

  1. Datele personale vizeaza informatii privind persoanele fizice, nu persoane juridice. Distinctia e importanta pentru ca, spre exemplu, numarul de inregistrare de la Registrul Comertului, Codul fiscal ori alte elemente de identificare ale unor companii nu sunt date cu caracter personal, ele fiind publice si usor accesabile pe site-urile institutiiilor de stat.
  2. Nu conteaza daca prelucrarea acestor date personale se face prin intermediul unui sistem automat ori prin intermediul unui sistem neautomatizat (ex. prelucrare manuala), daca aceasta face parte dintr-un sistem structurat de evidenta a datelor. Singurul lucru important e ca vorbim despre o prelucrare a unui astfel de tip de date.

In intelesul Regulamentului, prelucrare inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea 

Informatiile pe care le colectam
Innergy.ro colecteaza datele personale doar prin informatia furnizata direct de dumneavoastra, prin intermediul formularelor innergy.ro (spre exemplu: ca urmare a inregistrarii ca membru al comunitatii innergy.ro, ca urmare a solicitarii unui serviciu innergy.ro sau ca urmare a comenzilor plasate pe site).
Innergy.ro utilizeaza formulare prin care va puteti face cont, puteti comanda ori comenta la produse. Aceste formulare includ campuri precum numele, adresa de e-mail, numarul de telefon mobil, parola de acces, detalii privitoare la adresa de livrare a unor produse, detaliile de facturare, etc
Folosim aceste date pentru a va permite accesul in site si pentru a putea livra produsele si serviciile pe care le-ati ales sa le primiti. Baza legala pentru aceasta prelucrare este intrarea pe site/cont si executarea unui contract la care esti parte (ori de cate ori realizezi operatiunile de mai sus, esti de acord cu termenii si conditiile de furnizare a acelor servicii) sau consimtamantul, daca vorbim despre efectuarea de comunicari comerciale catre dumneavoastra, fara sa fie vorba despre produse si servicii similare pe care le-ati achizitionat deja de la noi, unde suntem indreptatiti sa va trimitem comunicari comerciale (dar vom continua, in permanenta, sa va oferim posibilitatea de a va dezabona de la acel gen de comunicari).
Poate fi necesar uneori sa solicitam, de asemenea, informatii fiscale suplimentare, in cazul in care suntem obligati prin lege sa depunem declaratii fiscale in legatura cu produsele si serviciile comandate de dumneavoastra. In acel caz, ne vom referi la adresa dvs. (necesara pentru a fi trecuta pe factura fiscala), dar si alte date fiscale pe care legea ne obliga sa le colectam si prelucram in legatura cu tranzactia in cauza. In aceasta situatie, temeiul legal pentru prelucrare va fi reprezentat de obligatia de a ne conforma cu prevederile din legislatie.
Nu va folosim datele pentru a trimite comunicari de marketing decat daca optati in mod explicit pentru o astfel de comunicare. Chiar si in astfel de cazuri, va asiguram ca aveti o optiune usor de folosit pentru a va dezabona (retragere consimtamantul) in orice moment, fie in comunicarea insasi, fie contactandu-ne prin email sau telefon.
Innergy.ro ofera, de asemenea, posibilitatea de a ne trimite un mesaj. Datele pe care le trimiti in urma folosirii acestei optiuni de contactare sunt prelucrate in baza interesului nostru legitim de a raspunde solicitarii tale si / sau de a pastra o evidenta a reclamatiei tale, a solicitarii de consultanta si a altora similare.  

Care sunt scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal?
Prelucram datele dumneavoastră cu caracter personal exclusiv pentru urmatoarele scopuri:

  1. Pentru prestarea serviciilor noastre in beneficiul dumneavoastra

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

  • Crearea şi administrarea contului in cadrul Site-ului;
  • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
  • Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
  • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dumneavoastra cu privire la comenzile dumneavoastra sau la bunurile si serviciile noastre.

Date colectate direct si temeiuri legale
Temeiuri legale in baza carora se pot colecta date cu caracter personal

  • consimtamantul;
  • incheierea sau executarea unui contract;
  • indeplinirea unei obligatii legale a operatorului;
  • protejarea intereselor vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice;
  • indeplinirea unei sarcini aferente unui interes public;
  • in scopul interesului legitim al operatorului sau al unei terte. 

Crearea contului de client
Pentru a crea un cont de client urmatoarele date sunt necesare. nume, prenume, e-mail, numar de telefon, adresa . Un nou cont poate fi creat fie in procesul de solicitare de catre tine a deschiderii unui cont de client nou, fie ca urmare a plasarii unei comenzi pentru prima data, caz in care, pentru a va putea onora comanda va vom activa automat un cont de client.

Temeiul legal pentru aceste prelucrari: Consimtamantul 
Efectuarea de cumparaturi in Magazinul Online
Puteti efectua cumparaturi cand detineti un cont de client plasand produse in cosul de cumparaturi iar ulterior finalizand o comanda. Alternativ, chiar daca nu aveti un cont activat puteti creea unul odata cu plasarea unei comenzi noi. O comanda poate fi prealuata si in urma unui mesaj in platformele de socializare/email sau apel telefonic.
Datele colectate in urma plasarii unei comenzi sunt: nume si prenume; adresa de livrare; numar de telefon.
La confirmarea comenzii, sau cand anuntam ca produsele au ajuns in punctele de preluare vom prelucra: numarul de telefon si/sau adresa de e-mail pentru a va informa cu privire la situatia comenzii/livrarii dumneavoastra.

Temeiul legal pentru aceste prelucrari: Executarea contractului
Pentru putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicata/ preda produsele in punctele de ridicare, sau, dupa caz, a face un retur de produse. 

Plata cu cardul/restituirea platii in caz de retur de produs/anulare comanda.
Detaliile cardului pe care il folosesti pentru plata 3D Secure a cumparaturilor din Magazinul Online nu pot fi accesata de catre Innergy, ci doar de catre procesatorul de plati online. In pasul de introducere efective a detaliilor cardului pe care il folositi pentru plata online, se precizeaza si identitatea operatorului de plati online.
In cazul unor retururi/anulari ale comenzilor ce nu pot fi procesate in platforma operatorului de plati, colectam si prelucram IBAN-ul si banca la care ati deschis contul bancar pentru a-ti restitui banii platiti pentru produsele returnate/ comenzile anulate.

Temeiul legal pentru aceste prelucrari: Executarea contractului
Asiguram suportul necesar procesarii de catre partenerii nostri autorizati sa intermedieze plata produselor comandate de tine.

Livrarea comenzilor
Pentru livrarea produsele la adresa indicata, comunicam curierilor datele strict necesare: nume, prenume; adresa de livrare; telefon; valoarea sumei platibila cu ramburs (dupa caz).
La ridicarea produselor din punctele noastre de colectare, pentru a va identifica va vom solicita numele lasat in comanda si codul unic de identificare a expeditiei.

Temeiul legal pentru aceste prelucrari: Executarea contractului:
Indeplinim obligatiilor noastre legate de gestionarea si livrarea produselor catre client in conditiile si timpii agreati.

Asistenta si suport clienti
Pentru a-ti putea asigura suportul cu privire la contul dvs. de client/comenzile plasate, va vom identifica prin confirmarea: numelui si prenumelui; adresei de e-mail si numarului tau de telefon; ID-ul comenzii.
Putem prelucra in urma acordului dvs. prealabil, vocea dvs. din inregistrarile convorbirilor telefonice cu dvs. pentru a raspunde solicitarilor de asistenta sau pentru solutionarea eventualelor reclamatii sau sesizari.

Temeiul legal pentru aceste prelucrari: Executarea contractului
Indeplinim responsabilitatile/activitatile noastre in perioada de executare a contractului 

Actiuni de loialitate
Putem acorda diverse reduceri si beneficii aferente unor actiuni de loialitate (abonarea la newsletter, activitate pe pagina de facebook sau blog, plasarea comenzilor pe site) sub forma de vouchere, reduceri sau puncte de fidelitate.
Temeiul legal pentru aceste prelucrari: Executarea contractului
In scopul realizarii actiunilor noastre de loialitate si oferirea reducerilor comerciale in relatia cu dvs.. 
Nu colectam date personale ale persoanelor fizice in scop de marketing sau publicitate comportamentala, si nici nu oferim datele dumneavoastra altor companii in scop publicitar.

Audit si raportari
Prelucram datele dvs. pentru auditarea financiara anuala, precum si pentru depunerea declaratiilor fiscale si contabile la autoritatile fiscale.
Temeiul legal pentru aceste prelucrari: Indeplinirea unei obligatii legale
Pentru conformarea cu obligatiile legale impuse de prevederile legale aplicabile in materie fiscala si contabila 

Apararea drepturilor in justitie
Atunci cand ne aparam drepturile in justitie pentru recuperarea unor sume datorate, sau cand ne protejam interesele impotriva unor pretentii/ reclamatii nejustificate, vom prelucra datele tale necesare formularii unor intampinari, concluzii scrise, cereri si documente specifice.
Temeiul legal pentru aceste prelucrari:Interes legitim
Exercitarea oricaror aparari/ drepturi in fata instantelor de judecata, sau autoritatilor sau institutiilor publice / de control 

Proceduri si investigatii ale autoritatilor si/sau organelor judiciare
In mod exceptional si conform legii, vom furniza autoritatilor si institutiilor competente, in cadrul unor proceduri/investigatii formale ori a altor demersuri prevazute de lege, conform procedurii prevazute de lege, urmatoarele tale date: nume, prenume, adresa, e-mail, telefon.
Temeiul legal pentru aceste prelucrari: Indeplinirea unei obligatii legale
Pentru conformarea cu obligatiile legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile in materie privind protectia impotriva fraudei, spalarii banilor si  terorismului.

Date pe care le colectam din alte surse

Navigare retele sociale
Daca ne dati like pe pagina de Facebook sau daca va logati in contul de client cu adresa si parola Facebook, vom primi aceste date fara a le utiliza altfel decat pentru a putea comunica cu dvs. si eventual, pentru a va transmite unele oferte personalizate prin contul dvs. de Facebook pe baza de audiente personalizate.
Temeiul legal pentru aceste prelucrari: Consimtamant
Transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiente personalizate bazate pe pixelul facebook)

Durata de retentie a datelor cu caracter personal.
Datele dvs. personale vof fi stocate atata timp cat exista in baza noastra de date contul dvs. de client. Puteti oricand solicita stergerea datelor cu caracter personal stocate de catre Innergy, actiune ce se finalizeaza in termen de 30 zile (maximum) atata timp cat nu intervine temeiul legitim. Asta inseamna ca daca o anumita lege prevede stocarea unor date de caracter personal pentru un anumit interval de timp atunci, in acel interval, datele dvs. personale mentionate in legea respectiva nu se vor sterge. 

Durata de raspuns la o solicitare
Vom incerca sa raspundem la solicitarea dvs. in termen de 30 de zile si putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii dvs. In toate cazurile, daca aceasta perioada este extinsa, va vom informa despre termenul de prelungire si despre motivele care au condus la aceasta. 

Restrictii cu privire la utilizarea informatiilor de catre terti
Orice terte parti catre care dezvaluim informatiile dvs. personale in conformitate cu cele de mai sus sunt limitate (prin lege si prin contract) in capacitatea lor de a utiliza informatiile dvs. personale doar in scopurile specific identificate de noi. Vom asigura intotdeauna ca orice terte parti catre care dezvaluim informatiile dvs. personale sunt supuse obligatiilor de confidentialitate si de securitate in conformitate cu contractele semnate cu ei si cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea indoielii, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci cand dezvaluirea nu este decizia noastra.
Cu exceptia situatiilor detaliate in mod expres mai sus, niciodata nu vom dezvalui, nu vom vinde sau nu vom inchiria informatiile dvs. personale unei terte parti fara a va notifica si, daca este cazul, fara a obtine consimtamantul dvs.

Ce drepturi ai, ca utilizator al Innergy.ro?
În conformitate cu dispozitiile Regulamentului nr. 679/2016 aveti urmatoarele drepturi:

  1. dreptul la informare şi acces la date cu caracter personal (art. 13-15). Acesta le permite persoanelor vizate sa stie, chiar de la momentul la care se face colectarea modul in care se vor utiliza acele date, catre cine vor fi ele dezvaluite ori transferate, ce drepturi au persoanele in cauza cu privire la datele prelucrate etc.
  2. dreptul la rectificare (art. 16). Va permite sa obtineti de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc
  3. dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) (art. 17). Va permite sa obtineti din partea noastra stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate. Exista, totusi, si exceptii de la aceasta regula, cum ar fi ideea ca unele date sunt prelucrate pentru a oferi publicului dreptul la informare, ca sunt prelucrate in scopuri statistice ori de arhivare, ca sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori ca le prelucram pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.
  4. dreptul la restrictionarea prelucrarii (art. 18);
  5. dreptul la portabilitatea datelor (art. 20)
  6. dreptul la opozitie (art. 21). Aveti dreptul de a va opune, spre exemplu, prelucrarii datelor dvs. personale, atunci cand acestea sunt prelucrate in scop de marketing direct.
  7. dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri (art.22), care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.
  8. Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod posta/l 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

Restrictionarea accesului:
In anumite situatii, este posibil sa nu va putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele dvs. personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuzam cererea dvs. de acces, va vom informa despre motivul refuzului.

Fara identificare:
In unele cazuri, este posibil sa nu putem cauta datele dvs. personale datorita identificatorilor pe care ii furnizati in solicitarea dvs. In astfel de cazuri, in cazul in care nu va putem identifica ca persoana vizata, nu suntem in masura sa ne conformam solicitarii dvs. de a va executa drepturile legale descrise in aceasta sectiune, cu exceptia cazului in care furnizati informatii suplimentare care sa ne permita identificarea. Va vom informa si va vom oferi posibilitatea de a oferi astfel de detalii suplimentare.

Exercitarea drepturilor legale:
Pentru exercitarea drepturile legale, te rugam sa accesezi Contul tau din Innergy.ro, In cazul in care operatiunea dorita nu poate fi efectuata direct in cont te rugam sa ne contactezi pe una din adresele: office@innergy.ro sau dpo@innergy.ro 

Securitate
Innergy.ro se angajeaza sa protejeze datele tale personale impotriva pierderii, utilizarii incorecte, divulgarii, modificarii, indisponibilitatii, accesului neautorizat si distrugerii si ia toate masurile de precautie rezonabile pentru a proteja confidentialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor masuri organizatorice si tehnice adecvate. Masurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, pregatirea personalului si blocarea fisierelor fizice in dulapurile de depozitare. Masurile tehnice includ utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate pentru criptarea datelor in tranzit, etc.
In timpul furnizarii catre tine a datelor tale personale, datele personale pot fi transferate pe internet. Desi depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizati, transmiterea de informatii intre dvs. si noi, pe internet, nu este complet sigura (e posibil ca terminalul de pe care scrieti sa fie monitorizat de terti, spre exemplu, fara ca noi sa putem face nimic in aceasta privinta). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informatiilor dvs. personale transmise prin intermediul internetului, insa, odata ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acesta. 

Schimbari in nota de informare
Ne rezervam dreptul, la discretia noastra, sa modificam practicile noastre de confidentialitate si sa actualizam si sa efectuam modificari la aceasta nota de informare in orice moment. Din acest motiv, va incurajam sa va intoarceti in permanenta la aceasta nota. Vom trata datele dumneavostra personale intr-o maniera compatibila cu notificarea de confidentialitate in baza carora au fost colectate, cu exceptia cazului in care avem consimtamantul dumneavoastra sa le tratam diferit. 

Informatii de contact
Va rugam sa ne adresati intrebarile cu privire la obiectul protectiei datelor si orice solicitari in exercitarea drepturilor legale la urmatoarele date de contact:
Email: dpo@innergy.ro
Website: www.innergy.ro
Adresa sediu: Constanta, bld. Mamaia nr.284, birou 13, jud. Constanta
Vom investiga si incerca sa rezolvam orice cerere sau plangere cu privire la utilizarea sau dezvaluirea informatiilor dvs. personale.
Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru, puteti face o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod posta/l 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.